Søk lån uten sikkerhet hos Ekspress Bank

Ekspress Bank lever virkelig opp til både sitt navn og rykte. Hele konseptet går egentlig ut på at nordmenn kan gå inn på deres nettside, fylle ut en lånesøknad og få pengene utbetalt så kjapt som overhodet mulig. Det er tre ting som fremheves når man har ankommet Ekspress Banks hjemmeside:

  1. Man får umiddelbart et svar på søknaden sin etter at man har fylt ut de nødvendige opplysningene.
  2. Ved et positivt svar på lånesøknaden garanterer banken at pengene blir utbetalt i løpet av to virkedager.*
  3. Den søknaden du sender inn til banken er på ingen måte bindende. Det er først når du har signert lånekontrakten, som kommer i retur fra banken etter at søknaden er vurdert, at du er bundet til lånekontrakten.

*= Det er for øvrig svært sjelden at forbrukerbankene i Norge opererer med så kjappe og krystallklare lovnader til utbetaling av penger. Ofte pleier man å helgardere seg ved å si at ”pengene utbetales innen en uke”.

Rammene er med andre ord forholdsvis klare når man søker forbrukslån hos Ekspress Bank. Søknaden leveres in digitalt ved hjelp av et veldig enkelt skjema, det lånetilbudet du mottar har du full rett til å takke nei til og lånet vil bli (veldig) kjapt utbetalt hvis du bestemmer deg for å akseptere de vilkårene som banken gir deg.

Hvordan søker man forbrukslån hos Ekspress Bank?

På bankens forside er første del av søknadsprosessen delt inn i tre steg: utfyll hvor mange penger du ønsker å låne. Bestem lånets løpetid (altså hvor lang tid du ønsker å bruke på å nedbetale lånet). Klikk på knappen ”Søk om lån nå”.

Når du har gjort steg 1 og 2, så vil du automatisk få et innblikk i hvor mye penger du vil bli nødt til å betale ned hver måned. Under overskriften: ”Hver måned betaler jeg:”, har Ekspress Bank laget en dynamisk kalkulator som, basert på de opplysningene du gir, forespeiler hvor mye penger du blir nødt til å sette av månedlig til nedbetaling av forbrukslånet.

PS! Det er riktignok ikke før du har fått mottatt det endelige lånebeløpet at du vet hvor mye dine månedlige kostnader kommer til å bli. Dette er bare en funksjon som Ekspress Bank har lagt til på sine nettsider sånn at du sånn cirka er klar over hva du kan forvente senere. Kredittvurderingen vil bestemme hvor mye den endelige renten ender på.

Hvilke ulemper har et usikret lån hos Ekspress Bank?

Det å ha en enkel og god nettside samt en lovnad om utbetaling innenfor to dager er helt klart attraktivt for mange nordmenn som søker forbrukslån. Allikevel er det et par punkter som er verdt å ta med når man skal kritisere banken. En maksgrense på 200,000 er veldig lite sammenlignet med konkurrentene. Det har nærmest blitt normen å tilby lån uten sikkerhet opp til en halv million kroner, og det er mange som har behov for finansiering på mellom 200,000 og 500,000. Dette er kunder Ekspress Bank bare kan glemme.

Det er godt mulig at banken prøver å skjule seg bak argumentet om at de løper en stor risiko ved å gjøre en ”kjapp kredittvurdering” og dermed også står i fare for å få noen høyrisikokunder, men dette er argumentasjon som egentlig ikke holder da alle banker nå til dags er like nøye med å sjekke hvilke kunder de utbetaler penger til.

Et annet lite minus er at de bruker ”måneder” som variabel i stedet for ”år” når man skal velge løpetiden. Det er godt mulig at enkelte synes det er lettere å forholde seg til måneder, men jeg tviler på at det gjelder de aller fleste nordmenn. Om ikke annet, så gir det i hvert fall muligheten til å velge en nedbetaling på for eksempel tre år og tre måneder, og på den måten gir det kunden mer fleksibilitet.

Copyright Localfreepress.com 2024
Tech Nerd theme designed by Siteturner