Når skal jeg velge forbrukslån og når velger jeg kredittkort?

Fra tid til annen så trenger du kanskje penger til å kjøpe nye møbler eller du har fått en uventet regning for reparasjon av bilen. Det kan også hende at kjøkkenet bør byttes ut eller at hvitevarene begynner å bli gamle. Uansett hva behovet består av så koster det i langt de fleste tilfeller penger og har du ikke penger stående på bankkontoen, da må du søke om et lån for å få drømmene dine oppfylt. Dette gir deg to muligheter, et forbrukslån eller et kredittkort, og vi skal her se litt på fordeler og ulemper og når du eventuelt bør bruke hvilken løsning.

Forbrukslånet

Fordelen med et forbrukslån er at du kan bruke det akkurat slik du vil. Du kan låne fra kr 5000 og helt opp til kr 500 000 og selve låneprosessen går ganske raskt. Fra du sender inn søknaden din så trenger det ikke å gå mer enn 24 timer til du har pengene til rådighet på kontoen. Har du planer om å pusse opp hjemme, så er forbrukslånet den beste løsningen. Siden du ikke får et kredittkort med en såpass høy kredittgrense, så er valget enkelt om du skal bytte ut kjøkkenet eller pusse opp badet. Men, du bør sjekke flere ulike aktører før du velger et lån. Det er stor forskjell på hvor mye du må betale i rente på et forbrukslån og skal du låne f.eks. kr 200 000, så har det mye å si om rentekostnaden er 15% eller 18%. Vi anbefaler derfor at du sender en søknad til flere banker slik at du kan sammenligne kostnadene. Prøv billige forbrukslån no for en oversikt over forskjellige lån uten sikkerhet. Alternativet er å søke om et lån gjennom en låneformidler. Her vil de gjøre jobben for deg og du kan så sammenligne de tilbud om kommer inn og velge det du mener er det rimeligste.

Kredittkortet

Kredittkortet har kanskje flere fordeler enn et forbrukslån, i alle fall hvis en ser på de rabatter og cashback som gjerne følger med flere av dem. Og det er ofte her den store forskjellen er mellom ett kredittkort og ett annet. Det finnes veldig mange banker og finansinstitusjoner som tilbyr slike kort. Felles for de aller fleste av dem er at du kan få en kreditt på inntil kr 100 000 og du oppnår gjerne rabatt i ulike butikker eller på nettet hver gang du bruker kortet ditt til å betale med.

Med et kredittkort låner du også penger av banken eller kredittkortselskapet. Forskjellen på kredittkortet og forbrukslånet er at for sistnevnte betaler du renter fra den dagen pengene blir utbetalt til kontoen din. Med et kredittkort kan du i prinsippet slippe å betale renter, men da må du betale hele fakturaen ved forfall. Skal du finansiere kjøp av nye møbler til boligen din og betaler med dette med kredittkortet, så er det de færreste som får betalt hele regningen til forfall. Og da begynner rentene å løpe på. Ulempen er at renten er en del høyere enn renten på et forbrukslån. På et kredittkort er det ikke uvanlig å måtte betale mellom 20 og 30% i rente på det utestående beløpet.

Konklusjon

choices-personal-loan-credit-card-girl-stripes_content

Skal vi lage en konklusjon, så må det være at dersom du skal pusse opp hjemme, enten ved å installere nytt kjøkken eller kanskje nytt bad, altså de større investeringene, så lønner det seg med et forbrukslån. Her vil du få en lavere rente og kan betale ned det lånte beløp over flere år. Er det nye møbler som gjelder eller vanlig shopping er det kredittkortet som blir det rimeligste, men kun hvis du klarer å betale regningen til forfall eller i det minste en god del av den. Da slipper du de store renteutgiftene. Trenger du generell finansiering, så vil et forbrukslån i langt de fleste tilfeller bli rimeligere enn kredittkortet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright Localfreepress.com 2019
Tech Nerd theme designed by Siteturner